Trädgårdskonsultation

Vill du ha förändring i trädgården men vet inte riktigt var du ska börja? Då är en trädgårdskonsultation en bra lösning. Oavsett om du vill göra om i en rabatt eller behöver råd och tips inför en större förändring i trädgården kan jag hjälpa dig med rådgivning, planering av rabatter och val av växter. Tjänsten passar även dig som behöver hjälp med att identifiera vad som växer i din trädgård och hur det ska skötas.

Du får:

  • konkreta råd om trädgårdens utformning
  • hjälp med val av växtlighet
  • förbättringsåtgärder för dina växter

Om du efter trädgårdskonsultationen känner att du vill gå vidare med en trädgårdsdesign så bjuder jag på denna konsultation.

Pris enligt offert.

Trädgårdsdesign

Vill ni designa er trädgård? Även om ni har många egna tankar och idéer kring er trädgård kan det ibland vara svårt att få till det i verkligheten. Jag kan hjälpa er att hitta en röd tråd i trädgården vad gäller struktur och formgivning med hänsyn till tomtens förutsättningar. Jag utgår från era önskemål och behov och tar fram lösningar. Ni får ett detaljerat designförslag som utgör ett bra underlag inför växtinköp, plantering och anläggning. Och om ni önskar så hjälper jag er gärna med planteringen.

Pris enligt offert.

Priset är beroende på tomtens storlek och komplexitet. Du själv ordnar en tomtkarta i skala 1:100, det finns att beställa på lantmäteriet.

Beskärning av träd och buskar

Det finns många bra anledningar till att beskära sina fruktträd. Du får ett friskare träd som lever längre, ger bättre frukt och dessutom blir det vackrare till utseendet. Buskar ska beskäras regelbundet för att hållas friska, behålla sin form och ge vackrare blomning.

Pris beskärning: 350 kr/timme för de kunder som är berättigade till RUT-avdrag.

700 kr/timme för övriga kunder.

Häckklippning

En välvårdad häck minskar risken för snöskador och är dessutom en vacker inramning till din trädgård. Att klippa häck kan kännas besvärligt och tidsödande. Jag hjälper dig gärna med det!

Pris häckklippning: 350 kr/timme för de kunder som är berättigade till RUT-avdrag.

700 kr/timme för övriga kunder.

Gravplantering sommarblommor

Att ansvara för skötseln av en gravplantering kan vara problematiskt av olika anledningar. Låt mig hjälpa dig med denna uppgift. Jag planterar, rensar ogräs och vattnar hela säsongen och ser till att planteringen är snygg och prydlig.

Jag fotodokumenterar och skickar bild till dig digitalt, så du får se resultatet.

Pris enligt offert.

Gravstenstvätt

En gravsten behöver tvättas ibland för att få bort smuts och påväxt av mossa och lavar. På det sättet håller stenen längre och bevarar sin vackra finish. Jag hjälper dig gärna med denna uppgift.

Pris enligt offert.

Övriga kostnader

Resekostnad tillkommer med 50 kr/mil. Eventuella parkeringsavgifter tillkommer.

Alla priser gäller arbete som utförs mellan kl. 07-16. Övrig tid debiteras med 200 kr extra /timme.